«Εκθρόνισε» την Toyota από την κορυφή η Tesla

Ιστορία στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου έγραψε η Tesla, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Έλον Μασκ, «εκθρόνισε» από την κορυφή τον ιαπωνικό κολοσσό της Toyota, ως η αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Tesla την Τετάρτη κατέγραψε άνοδο στα διεθνή χρηματιστήρια κατά 3,5% με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται πλέον στα 207, 2 δις $, έναντι 201,9 δις $ της Τoyota Industries.

Από τις αρχές του 2020 η εταιρεία που ίδρυσε πριν από 10 χρόνια ο Έλον Μασκ, έχει δει την αξία των μετοχών της να διπλασιάζεται συγκριτικά με το 2019 και αυτό παρά την πανδημία του κορωνοϊού που οδήγησε σε κατάρρευση  τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, διεθνώς.

Αξίζει να σημειωθεί  πως 130 χρόνια μετά από την εμφάνιση του πρώτου αυτοκινήτου είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία που στηρίζει την ανάπτυξη της στην κατασκευή οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι πετρέλαιο ή τα υποκατάστατα του, καταλαμβάνει την κορυφή στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά αυτοκινήτου.