Νewsauto

Έρχεται η ηλεκτρική Lamborghini

Η Lamborghini ετοιμάζει και τέταρτο μοντέλο για τη γκάμα της – Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα 2+2 coupe που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SSP του Ομίλου VW

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το μοντέλο, πέραν του ότι ως περιγραφή, «μοιάζει» με το πρωτότυπο Asterion που έχουμε στις φωτογραφίες. Η είδηση για την εξέλιξη του νέου μοντέλου, προκύπτει από την ίδια τη Lamborghini που νωρίτερα φέτος παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» Direzione Cor Tauri, βάσει του οποίου όλη η γκάμα της θα είναι ηλεκτρική μέχρι το 2024, ενώ θα έχει ένα ακόμα μοντέλο –αυτό για το οποίο γίνεται ο λόγος- που θα παρουσιαστεί στο διάστημα από το 2025 έως το 2027.

Μέχρι τώρα λοιπόν αυτά που ξέρουμε είναι πως θα πρόκειται για ένα μοντέλο με διάταξη καθισμάτων 2+2 το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Φημολογείται ότι θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SSP, που θα χρησιμοποιεί τόσο η Audi όσο και η Porsche. Μιλάμε για την αρχιτεκτονική που θα διαδεχτεί τις MQB, MSB, MLB, MEB και PPE του Ομίλου VW, πάνω στην οποία θα παραχθούν περισσότερα από 40 εκατομμύρια οχήματα.

Δείτε επίσης: Μάθε τι συμβαίνει στο αυτοκίνητο όταν περνάει μέσα από πολύ νερό (video)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr