Έρχεται νέος φόρος στα καύσιμα – Πόσο θα αυξηθούν

Η Ευρώπη δημιούργησε έναν νέο φόρο CO2 που αναμένεται να αυξήσει την τιμή ενός λίτρου καυσίμου.

Η Ευρώπη εξακολουθεί να μπαίνει σιγά – σιγά στην ηλεκτροκίνηση προσπαθώντας να απαλλαγεί από τον άνθρακα του στόλου οχημάτων της. Και όταν δεν ψηφίζει νόμο υπέρ της ηλεκτρικής ενέργειας και της βελτίωσης του δικτύου της, τιμωρεί ή καλύτερα φορολογεί περισσότερο τα ορυκτά καύσιμα.

Το 2027 αναμένεται να εμφανιστεί ένας νέος φόρος CO2 ο οποίος θα έχει σχέση με τους ιδιοκτήτες οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ ενδέχεται να μπει και νέο χαράτσι για όσους έχουν παλιά αυτοκίνητα.

Τόση θα είναι η αύξηση των καυσίμων

Ο συγκεκριμένος φόρος θα επιφέρει αύξηση των καυσίμων περίπου 0,10 ευρώ το λίτρο. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η βενζίνη και το diesel θα επηρεαστούν με παρόμοιο τρόπο. Ενώ αυτές οι πληροφορίες αναμεταδόθηκαν από πολλά ΜΜΕ επιβεβαιώθηκαν επίσης από την Zakia Khattabi, Ομοσπονδιακή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλίματος της Γαλλίας.

Στόχος είναι να μειώσουν οι πολίτες της Ευρώπης τις εκπομπές CO2 είτε με το να περιορίσουν τη χρήση του οχήματός τους είτε με το να χρησιμοποιούν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας όπως την ηλεκτρική.

Εξετάζεται το χαράτσι στα παλιά Ι.Χ.

Εκτός από τον φόρο στα καύσιμα, η Ε.Ε. ενδέχεται να θεσπίσει αντικίνητρα στην κυκλοφορία των παλαιών αυτοκινήτων.

Το πρώτο αντικίνητρο είναι να απαγορευτεί η κυκλοφορία των πολύ παλιών αμαξιών στις μεγάλες πόλεις. Κάποια άλλα κράτη – μέλη έχουν θεσπίσει και χαράτσι που επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων. Κάποιες άλλες χώρες ετοιμάζονται να αυξήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Παραμένει χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος για δέκατη μέρα

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com