Έρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla με τιμή εξωπραγματικά χαμηλή

Στα σκαριά ηλεκτρικό αυτοκίνητο «του λαού» με τιμή 25.000 ευρώ

H Tesla ετοιμάζει οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 25.000 ευρώ, φέρεται να δήλωσε ο Έλον Μασκ στο προσωπικό της εταιρείας, μια πολυαναμενόμενη εξέλιξη για την αυτοκινητοβιομηχανία που ποντάρει στην ευρεία διάδοση της ηλεκτροκίνησης.

propoli

Πηγή που δεν κατονομάζεται δήλωσε στο Reuters ότι ο Μασκ αποκάλυψε το σχέδιο την Παρασκευή κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Tesla έξω από το Βερολίνο.

Το «gigafactory» του Βερολίνου παράγει σήμερα το Model Y, το πιο επιτυχημένο ηλεκτροκίνητο \στην αγορά της Ευρώπης, του οποίου οι τιμές ξεκινούν γύρω στα 49.000 δολάρια.

Το φθηνότερο μοντέλο της εταιρείας, Model 3, είναι λίγο πιο οικονομικό με τιμή από 45.000 δολάρια.

Ο Μασκ προσπαθεί εδώ και καιρό να σχεδιάσει ένα φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα, όμως το 2022 ανακοίνωσε ακύρωση του σχεδίου λόγω έλλειψης κατάλληλης τεχνολογίας.

Τον Σεπτέμβριο, το Reuters ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία τελειοποιεί καινοτομία που της επιτρέπει να κατασκευάζει σχεδόν όλη την ποδιά του αυτοκινήτου σε ένα καλούπι, κάτι που θα επιτάχυνε σημαντικά την παραγωγή και θα μείωνε το κόστος.

Η επέκταση στη μαζική αγορά παίζει κρίσιμο ρόλο προκειμένου να πετύχει η Tesla το στόχο της να αυξήσει την ετήσια παραγωγή στα 20 εκατομμύρια οχήματα έως το 2030, ένα νούμερο δέκα φορές μεγαλύτερο σε σχέση με σήμερα.

Όμως η αύξηση των επιτοκίων και η επιδείνωση του αγοραστικού κλίματος περιορίζει αυτό το διάστημα τη ζήτηση, με αποτέλεσμα η Tesla και άλλοι κατασκευαστές να προχωρούν σε μειώσεις τιμών.

Η Tesla θέλει να αυξήσει το δυναμικό του εργοστασίου στο Βερολίνο στα 1 εκατομμύριο οχήματα τον χρόνο. Τον Μάρτιο, ανακοίνωσε ότι συναρμολογεί εκεί 5.000 οχήματα την εβδομάδα, ή περίπου 250.000 τον χρόνο.

Κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή ο Μασκ ανακοίνωσε αυξήσεις 4% για το προσωπικό, ενώ ειδικά οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα παραγωγής θα λαμβάνουν από το 2024 επιπλέον 2.500 δολάρια τον χρόνο.

Σύμφωνα με το γερμανικό συνδικάτο IG Metall, οι μισθοί της Tesla το 2022 ήταν 20% μικρότεροι από ό,τι προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Δείτε επίσης: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 στο myCAR

Loading