Νέο μικρό coupe SUV λανσάρει η Volkswagen

Ένα νέο μικρό coupe SUV με την ονομασία Nivus λανσάρει η Volksawagen, το οποίο θα παράγεται στη Βραζιλία.

Μάλιστα, προέκυψαν και οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση το μοντέλο προορίζεται για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής, όμως θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό να κυκλοφορήσει και σε άλλα σημεία του πλανήτη – και φυσικά στην Ευρώπη.

Το νεωτεριστικό στοιχείο του είναι πως φέρνει το coupe στυλ στα SUV της μικρής και πιο προσιτής κατηγορίας, με πιο νεανικό ύφος. Το Nivus θα βασίζεται φυσικά στην πλατφόρμα MQB A0 ενώ η VW κάνει λόγο μόνο για τον 1.0 TSI τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα που στην αγορά της Αμερικής θα αποδίδει 130 ίππους. Υπάρχει, βέβαια, η πιθανότητα να δούμε το μοντέλο στην Ευρώπη να συνοδεύεται από τη γνωστή έκδοση των 115 ίππων.

Ταυτόχρονα, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι οι εκδόσεις θα είναι μόνο εμπροσθιοκίνητες (και καθόλου τετρακίνητες).

Το μέγεθος παραπέμπει σε Polo, με τη διαφορά ότι το πορτμπαγκάζ θα είναι πολύ μεγαλύτερο, με χωρητικότητα 415 λίτρων, στοιχείο που θα προσδίδει μεγαλύτερη πρακτικότητα. Τέλος, η τιμή του νέου μοντέλου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα προσιτή.

Δείτε επίσης: Η Seat ξεκινά και πάλι την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ισπανία