ΟΑΣΘ: 80 νέα αστικά από τον Σεπτέμβριο

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών θα ενισχύσει τον στόλο του με 80 νέα αστικά για να καλύψει τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Με την Πράξη 306/2021 του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπιστώθηκε η νομιμότητα της ενεργοποίησης της προαίρεσης μίσθωσης λεωφορείων για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Η νέα σύμβαση πρόκειται να φέρει άμεσα ακόμη 80 λεωφορεία (30 αρθρωτά και 50 κανονικά).

Με την ένταξη των καινούριων λεωφορίων ο στόλος θα φτάσει συνολικά τα 550 λεωφορεία και θα είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που παρέλαβε η σημερινή διοίκηση του Οργανισμού, σε κυκλοφορία τον Αύγουστο 2019, ο οποίος ανέρχονταν σε 213 λεωφορεία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:«Πλέον, η μεθοδική προσπάθεια των τελευταίων μηνών αποδίδει καρπούς, και στο αμέσως προσεχές διάστημα δεν θα υφίσταται πρόβλημα στον ΟΑΣΘ, αλλά η περιπέτεια που η αβελτηρία και ιδεοληψίες των παρελθόντων ετών προκάλεσαν στη αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί θλιβερό παρελθόν. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, υπό την καθοδήγηση και την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, αλλά και την στήριξη συνολικά της Κυβέρνησης, εκπόνησε και εφάρμοσε ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης που κληρονόμησε και στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης»

Επιρπσοσθέτως, η ανακοίνωση αναγράφει:«Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι όλοι οι πολίτες γνωρίζουν την πραγματικότητα και έχουν γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που εξαθλίωσαν το επιβατικό κοινό, καταστρέφοντας την αστική συγκοινωνία στην Θεσσαλονίκη. Είναι οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να βρουν (και να προκαλέσουν) προβλήματα στις λύσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται. Αντί, επιτέλους, να σιωπούν, προσπαθούν να παραπλανήσουν, αποδεικνύοντας ότι μόνο για “fake news” είναι ικανοί.
Όμως εμείς στον ΟΑΣΘ, συνεχίσουμε να απαντάμε με σχέδιο και πρόγραμμα, με έργα και όχι λόγια, γιατί προτεραιότητα μας είναι η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες
».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επιβάτης του ΟΑΣΘ επιτίθεται στον οδηγό με σπρέι πιπεριού