Οι γερμανικές εταιρίες καταφεύγουν στην τεχνολογία των Κινέζων για να ανταγωνιστούν στην ηλεκτροκίνηση

Η ηγεμονία των Κινέζων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αποκτά φανερή μορφή καθώς μια μεγάλη γερμανική εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια κινέζικη πλατφόρμα.

Οι Κινέζοι είναι γνωστοί για την προηγμένη τους έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, χάρη στην τεράστια εγχώρια αγορά τους και την ηγετική τους θέση στην τεχνολογία των μπαταριών.

propoli

Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές με την ανακοίνωση ότι η Audi σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια ηλεκτρική πλατφόρμα από κινέζικη εταιρία, προκειμένου να επιταχύνει την μετάβασή της στην πλήρη ηλεκτροκίνηση. Αν και η Audi αρχικά αρνήθηκε τις πληροφορίες αυτές, υπάρχουν νέες φήμες που υποστηρίζουν ότι οι συνομιλίες με κινέζικες εταιρίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με αναφορές, η Audi εξετάζει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μία πλατφόρμα από εταιρίες όπως η BYD ή η BAIC. Ποια ακριβώς εταιρία θα επιλεγεί είναι ακόμα ασαφές. Ωστόσο, η κίνηση αυτή συνδέεται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γερμανικός όμιλος στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ιδιαίτερα όσον αφορά την πλατφόρμα SSP.

Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάτι από αυτά, υπάρχει μια σημαντική δόση αληθείας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές εταιρίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Είναι πιθανό ότι οι συζητήσεις αυτές αφορούν την ανάπτυξη ενός μοντέλου ειδικά για την αγορά της Κίνας.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση απαιτούν αναπόφευκτα την συνεργασία με την Κίνα, ιδιαίτερα όταν οι κινέζικοι κατασκευαστές επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Έρχονται βαρύτατα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Κυκλοφορούν πάνω από 500.000

Loading