Ορόσημο για την Peugeot το νέο 308(pics)

Το μικρομεσαίο όχημα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που φέρει το νέο έμβλημα της Peugeot και αποτελεί τον συνεχιστή του μύθου της γαλλικής εταιρείας

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, η νέα γενιά του δημοφιλούς αυτοκινήτου-ορόσημο της Peugeot, του 308, ξεκίνησε να κατασκευάζεται ξανά στο εργοστάσιο της μάρκας στην Mulhouse, 211 χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Το νέο Peugeot 308 είναι το επόμενη βήμα στην πορεία συνολικής αναβάθμισης της μάρκας τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής που φέρει το νέο έμβλημα της Peugeot. Η ιστορία της μάρκας ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 1810, μια ημερομηνία που την καθιστά ως την παλαιότερη ενεργή μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το 2021, η Peugeot γιορτάζει ένα ακόμα ορόσημο – την είσοδό της στον κόσμο της αυτοκίνησης: Στα τέλη του καλοκαιριού του 1891, δηλαδή μόλις πριν από 130 χρόνια, το πρώτο αυτοκίνητο που παραδόθηκε σε ιδιώτη στη Γαλλία ήταν ένα Peugeot. Και αυτό ήταν η αρχή μιας υπέροχης περιπέτειας.

Γεννημένη από τη θέληση ενός ανθρώπου και μιας ολόκληρης οικογένειας, η Peugeot έχει διανύσει πάνω από δύο αιώνες σε έναν κόσμο συνεχούς αλλαγής, προσαρμόζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της. Στα 211 χρόνια της, το όνομα και τα προϊόντα της Peugeot έχουν μπει σε εκατομμύρια σπίτια, με ποδήλατα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά και με εργαλεία, ραδιόφωνα, ραπτομηχανές, μύλους πιπεριού και καφέ κ.λπ., κάποια από τα οποία έχουν γίνει εμβληματικά.

Σήμερα η εταιρία βρίσκεται σε περισσότερες από 160 χώρες, επιβεβαιώνοντας έτσι σε καθημερινή βάση την πρόβλεψη του Armand Peugeot ότι το αυτοκίνητο θα έκανε την Peugeot «μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Γαλλία».

Ο κόσμος έχει αλλάξει αυτά τα 211 χρόνια, αλλά ο ρυθμός της εξέλιξης αυτής έχει επιταχυνθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία. Η ψηφιοποίηση και η υπερσυνδεσιμότητα έχουν πυροδοτήσει νέους τρόπους σκέψης, κατανάλωσης και σίγουρα μετακίνησης.

Με την ήδη διευρυμένη γκάμα ηλεκτροκίνησης (το 70% των μοντέλων Peugeot προσφέρουν μία ή περισσότερες ηλεκτρικές εκδόσεις) και μια νέα γενιά συνδεδεμένης ψυχαγωγίας (infotainment) που ξεκίνησε με το νέο 308, η Peugeot παραμένει στο στο προσκήνιο των αλλαγών στην αυτοκίνηση σήμερα.

Έχουν περάσει 130 χρόνια από τότε που η Peugeot παρέδωσε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο σε ιδιώτη στις 2 Οκτωβρίου του 1891. Ο κύριος Poupardin, κάτοικος του Dornach, παρήγγειλε το αυτοκίνητό του στις 27 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο με κινητήρα 2 ίππων. Από εκείνη την ημέρα, περίπου 75 εκατομμύρια οχήματα έχουν παραδοθεί σε 160 χώρες όπου η μάρκα έχει παρουσία.

Οι λάτρεις των vintage αυτοκινήτων (αλλά και των πιο εκσυγχρονισμένων) θα μπορέσουν να θαυμάσουν ένα μοντέλο του Peugeot Type 3, το οποίο είναι πανομοιότυπο με αυτό που παραδόθηκε στον κύριο Poupardin το 1891, στο μουσείο Peugeot Adventure Museum στην περιοχή Sochaux.

Δείτε επίσης: «Κοιτάει στα μάτια» η Lexus τους Γερμανούς με το ΝΧ(pics)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr