Rolls-Royce: Παρουσιάστηκε η νέα Ghost Extended (vid)

Η Rolls-Royce Motor Cars παρουσίασε το μοντέλο Ghost Extended, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για τους πίσω επιβάτες

Η RollsRoyce Ghost Extended, σχεδιάστηκε μετά από έρευνες που έγιναν από την εταιρεία με τη συμμετοχή των πελατών της μάρκας καθώς και των υποψήφιων αγοραστών πολυτελών αυτοκινήτων ιδιαίτερα υψηλού κόστους.

Προσφέρει 170 χιλιοστά περισσότερο χώρο από την Ghost, παρέχοντας περισσότερο χώρο για τα πόδια από οποιοδήποτε άλλο σεντάν 4 θέσεων, με εξαίρεση την RollsRoyce Phantom Extended.

Μια βασική παράμετρος που κατέγραψαν οι έρευνες είναι ότι οι πελάτες δεν ήθελαν κανέναν συμβιβασμό στον καθαρό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό της Ghost. Οι σχεδιαστές της μάρκας εργάστηκαν για να καλύψουν το επιπλέον μήκος, επεκτείνοντας μόνο την πίσω πόρτα και το σώμα γύρω από τα ανοίγματα της πίσω πόρτας, διατηρώντας τις γραμμές του αυτοκινήτου.

Ένα πρόγραμμα βελτιώσεων στο πίσω μέρος της καμπίνας αντικατοπτρίζει την ευελιξία της Ghost Extended. Για πρώτη φορά, μπορεί να επιλεγεί ένα ανακλινόμενο κάθισμα Serenity, προσφέροντας μια νέα διάσταση άνεσης στο πίσω κάθισμα που μοιάζει με περιβάλλον καμπίνας επαγγελματικών τζετ.

Το πίσω μέρος της καμπίνας παρέχει επίσης το κατάλληλο περιβάλλον για τη μετάβαση του πελάτη από την επιχείρηση στην αναψυχή, ανακοίνωσε η μάρκα. Για να βελτιωθεί αυτή η εμπειρία, ένα ψυγείο Champagne παρέχεται μεταξύ των πίσω καθισμάτων και έχει αναπτυχθεί με ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες του πελάτη της RollsRoyce. Για να το πετύχουν αυτό, οι μηχανικοί της μάρκας συμβουλεύτηκαν έναν διακεκριμενο σομελιέ. Έμαθαν ότι οι βέλτιστες θερμοκρασίες σερβιρίσματος της μη vintage σαμπάνιας είναι περίπου 6 βαθμοί Κελσίου και οι vintage σαμπάνιες είναι περίπου 11 βαθμοί Κελσίου. Για το σκοπό αυτό, το ψυγείο λειτουργεί με 2 τρόπους ψύξης, ψύξης σε 6 και 11 βαθμούς.

Η Ghost είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά RollsRoyce που δημιουργήθηκε ποτέ. Για τους επιχειρηματίες πελάτες της RollsRoyce Ghost Extended, η πρόσβαση σε WiFi και σε συστήματα infotainment αιχμής είναι απαραίτητη για χρήση κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Ωστόσο, οι τεχνολογικές λειτουργίες έχουν αναπτυχθεί με προσοχή ώστε να αντικατοπτρίζουν τη ζήτηση των πελατών για ένα γαλήνιο περιβάλλον, χωρίς περιττους περισπασμούς.

Η δέσμευση για την παροχή ενός καθαρού, αποτοξινωτικού χώρου επεκτείνεται στον αέρα μέσα στην καμπίνα. Η Ghost είναι εξοπλισμένη με ένα νέο σύστημα καθαρισμού μικροπεριβάλλοντος (MEPS). Αυτή η τεχνολογία βελτιώνει τα υπάρχοντα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα μέσω λογισμικού και υλικού. Οι εξαιρετικά ευαίσθητοι αισθητήρες ανίχνευσης ρύπων, ανιχνεύουν την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, ενεργοποιώντας αυτόματα τις εισαγωγές φρέσκου αέρα στη λειτουργία ανακυκλοφορίας. Εάν ανιχνευθούν απαράδεκτα επίπεδα μολυσματικών ουσιών στον αέρα, ο αέρας διέρχεται μέσω ενός φίλτρου νανοφλις που μπορεί να αφαιρέσει σχεδόν όλα τα πολύ λεπτά σωματίδια μέσα στην καμπίνα σε λιγότερο από 2 λεπτά.

Μια σουίτα τεχνολογιών βελτιώνει την οδηγική εμπειρία σε αστικές και εξοχικές περιοχές.

Διαθέτει συνεχώς μεταβλητά, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, συγκροτήματα γόνατου αέρα μεγάλης έντασης και ένα παγκόσμιο πρώτο αποσβεστήρα άνω ψαλιδιού. Αυτή η τεχνολογία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο παρελθόν σε αυτοκίνητο παραγωγής. Η Ghost Extended επωφελείται επίσης από την τετρακίνηση και το τιμόνι για όλους τους τροχούς για πρώτη φορά.

Η ισχύς παρέχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 6,75 λίτρων που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την Ghost. Αποδίδει 571 ίππους και 85,8 χλγμ. ροπής. Η απαίτηση για ήσυχο περιβάλλον στο ταξίδι ικανοποιήθηκε με τη χρήση 100 κιλών υλικών απόσβεσης θορύβων που ενσωματώνονται στο πλαίσιο, το αμάξωμα κ.α.

Δείτε επίσης: Το Όσλο μπλοκάρει την πώληση θυγατρικής της Rolls-Royce σε ρωσικό όμιλο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr