Τον πρώτο του φορτηγό που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο απέκτησε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, με το φορτηγό να εντάσσεται στον στόλο των οχημάτων μεταφοράς τσιμέντου.
Πρόκειται για το φορτηγό της Volvo FH LNG, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, εξασφαλίζει μείωση έως 25% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μηδενικές εκπομπές οξειδίων του θείου και μικροσωματιδίων και περιορισμό των εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατά 80%.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η δράση είναι πιλοτική και υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία BlueFuel και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη.
Η χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου στις μεταφορές προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ΕΕ και κυρίως σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.
Δείτε επίσης: Εκνευρισμός του Σαββίδη για την προσπάθεια εγκλωβισμού του ΠΑΟΚ – Ερωτηματικά για την στάση του Αυγενάκη
- Στα Νέα της Πέμπτης: Εξοπλιστικά προγράμματα και προκλήσεις για την Ελλάδα
- Κύπελλο Ισπανίας: Στον τελικό Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, με τους Καταλανούς να νικούν την Ατλέτικο
- Μπαρτσελόνα: Τεράστια νίκη στο Κύπελλο με 0-1 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης
- Μίλαν – Ίντερ 1-1: Ο μεγάλος τελικός θα κριθεί στη ρεβάνς
- Η Μπενφίκα επιστρέφει στην κορυφή της Primeira Liga με τον Παυλίδη πρωταγωνιστή
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr