Βρούτσης: «To Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, υπογράμμισε τη σημασία του Ράλλυ Ακρόπολις και την υποστήριξη της Πολιτείας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Εβδομήντα χρόνια μετά το πρώτο Ράλλυ Ακρόπολις, ο εμβληματικός ελληνικός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ βρίσκεται προ των πυλών για τρίτη συνεχή χρονιά στη σύγχρονη ιστορία του. Η επιστροφή του αγώνα στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2021 ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών από πλευράς Πολιτείας, που αναγνωρίζει το Ράλλυ Ακρόπολις σαν ακόμα έναν πρεσβευτή της Ελλάδας, o οποίος, παράλληλα, αναπτύσσει τον αθλητικό τουρισμό.

propoli

«Είναι λίγες οι αθλητικές διοργανώσεις, και ακόμα λιγότεροι οι αγώνες αυτοκινήτου, με ανάλογη ιστορία. Τα εύσημα σε βάθος χρόνου πιστώνονται σε εκατοντάδες ανθρώπους. To Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Βρούτσης έκανε συνολικά λόγο για τη διαχρονικότητα του αγώνα, καθώς και για το σχεδιασμό του, που και αυτήν τη χρονιά περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε θεατές από πολλά μέρη της Ελλάδας να τον παρακολουθήσουν. «Για όλους αυτούς έχουμε δουλέψει, με στόχο να απολαύσουν θέαμα τόσο στις ειδικές διαδρομές του αγώνα όσο και στην Πλατεία Νερού, απ’ όπου θα αρχίσει η αγωνιστική δράση με την υπερειδική διαδρομή» τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.

Δείτε επίσης: Πόσο κινδυνεύουμε από κεραυνούς στο αυτοκίνητο;

Loading