Εντυπωσιακή παρουσίαση θεσσαλικών γεύσεων στην Αθήνα

Εντυπωσιακή παρουσίαση θεσσαλικών γεύσεων στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιώδη ανταπόκριση από κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και το κοινό, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Θεσσαλίας, που διοργανώνει η Περιφέρεια στο Μετρό του Συντάγματος.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στοχεύει στην ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας των θεσσαλικών προϊόντων, τα οποία διακρίνονται για την εξαιρετική ποιότητα, αυθεντικότητα και τη σύνδεση με την τοπική παράδοση. Η εκδήλωση με τίτλο «η γευστική και πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλίας» ανέδειξε τη δυναμική της θεσσαλικής παραγωγής, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν προϊόντα υψηλών προδιαγραφών από 15 καταξιωμένες αγροτικές Ενώσεις και Συνεταιρισμούς του θεσσαλικού κάμπου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, κατά την ομιλία του, ανέφερε ότι «η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω της πιστοποίησης είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, καθώς μπορούν να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στις διεθνείς αγορές», επισημαίνοντας τη σημασία της εκδήλωσης παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η Θεσσαλία.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας καλωσόρισε το κοινό και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων, ανακοινώνοντας ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Η Θεσσαλία ζει από τον αγροτικό τομέα, καθώς περίπου το 30% του ΑΕΠ της περιοχής προέρχεται από την αγροτική παραγωγή», δήλωσε ο Δημήτρης Κουρέτας, τονίζοντας την ανάγκη πιστοποίησης νέων προϊόντων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Τσέτσιλας ανέφερε ότι «το μήνυμά που εκπέμπουμε σήμερα είναι ξεκάθαρο: Αγροδιατροφή, Τουρισμός και Πολιτισμός αποτελούν το θεμέλιο για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας», ευχαριστώντας το προσωπικό για την οργάνωση της Έκθεσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι αναγνώρισαν την αξία της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας και την στήριξη στους παραγωγούς.

Μετά την τελετή των χαιρετισμών, ακολούθησε μαγειρική εκδήλωση με συνταγές που ετοίμασε ο σεφ Θάνος Φέσκος, χρησιμοποιώντας προϊόντα από την έκθεση.

Αναλυτικά οι Συνεταιρισμοί που συμμετείχαν στην έκθεση με τα προϊόντα τους:

Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου – Δολίχης «Ο Βοσκός» Βοσκοτύρι Λιβαδίου ΠΓΕ.

Ένωση Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου ΠΓΕ.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου.

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας οξυγόνο των Αγράφων.

Συνεταιρισμός Παραγωγής Εμπορίας Μεταποίησης Φρούτων και Καστάνων Μελιβοίας «Αθανάτη».

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Παρασκευή (17-1) και Σάββατο (18-1) 9.00-21.00.

Loading

Play