Η έκθεση «Food & Drinks by Detrop» αναβιώνει τη γαστρονομία στη Θεσσαλονίκη

Η έκθεση «Food & Drinks by Detrop» αναβιώνει τη γαστρονομία στη Θεσσαλονίκη

Η νέα «έκδοση» της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών της ΔΕΘ-Helexpo AE φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά οι γεύσεις και τα αρώματά της θα επεκταθούν σε ολόκληρη την πόλη. Η νέα «Food & Drinks by Detrop», που θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Νοεμβρίου, ποντάρει στην όσμωση και στο άνοιγμα προς την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση έχει συγκεντρώσει 250 εκθέτες από 19 χώρες και θα υποδεχτεί 90 ξένους hosted buyers, προλειαίνοντας το έδαφος για νέες συνεργασίες με δίκτυα διανομής του εξωτερικού. Η «Food & Drinks by Detrop» θα εγκαινιαστεί στις 18.00 της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, στο περίπτερο 13. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας, τόνισε τη σημασία του κλάδου τροφίμων για την ελληνική οικονομία και την ανάγκη σύνδεσης των κλαδικών εκθέσεων με την πόλη.

Κινηματογράφος και γαστρονομία στην Πλατεία Αριστοτέλους

Η φετινή έκθεση, με χαρακτηριστικά αρκετά διαφορετικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, θα ενισχύσει τον ρόλο της Θεσσαλονίκης ως παγκόσμιας πόλης γαστρονομίας της UNESCO. Θέλουμε να συνδέσουμε την έκθεση με άλλα σημαντικά γεγονότα για την πόλη, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση συνδυάζοντας κινηματογράφο και γαστρονομία στις 18.30 της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου, για τα εγκαίνια του 65ου ΦΚΘ.

Στην έκθεση συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 46 επιχειρήσεις και στόχο την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων. Η διοργάνωση «Gastronomy EXPerience-Taste the stories» συνδέει τους παραγωγούς με έξι κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, όπου οι σεφ θα δημιουργήσουν πρωτότυπα πιάτα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη έκθεση καφέ στη Βόρεια Ελλάδα, το «All about Cafe», που περιλαμβάνει διαγωνισμούς και σεμινάρια. Επίσης, θα γίνουν γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων στο «The Pairing Bar». Η δημιουργία περισσότερων από 80 τελικών προϊόντων υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία- Νέα Γενιά» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η έκθεση περιλαμβάνει επτά θεματικά σαλόνια και θα παρουσιάσει τις περιφέρειες της χώρας με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας.

Loading