Netflix: Τι κρύβεται πίσω από την απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικών

Netflix: Τι κρύβεται πίσω από την απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικών

Ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix αποκάλυψε γιατί η εταιρεία έχει επιβάλει περιορισμούς στην κοινή χρήση κωδικών τα τελευταία χρόνια. Πολλοί θα θυμούνται ότι το Netflix ξεκίνησε να περιορίζει τη δυνατότητα του εκάστοτε συνδρομητή να μοιράζεται τον κωδικό του με άλλους – μη συνδρομητές. Έτσι ο κάθε λογαριασμός περιορίστηκε σε ένα νοικοκυριό.

Ακολούθησε ανακοίνωση της εταιρείας, τον Μάιο του 2023, η οποία ανέφερε: «Ξεκινώντας από σήμερα, θα στέλνουμε αυτό το email στα μέλη που μοιράζονται το Netflix έξω από το νοικοκυριό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο». Συνημμένο ήταν ένα πρότυπο email που εξηγούσε: «Ο λογαριασμός σας στο Netflix είναι για εσάς και τους ανθρώπους που ζείτε μαζί – το νοικοκυριό σας».

Παρά τις αλλαγές αυτές, διευκρίνισε ότι οι περιορισμοί δεν θα ισχύουν για όσους ταξιδεύουν, προσθέτοντας: «Μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε το Netflix εν κινήσει και όταν ταξιδεύετε – είτε στις προσωπικές σας συσκευές είτε σε μια τηλεόραση σε ξενοδοχείο ή εξοχικό σπίτι.»

Τώρα, ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Ted Sarandos, αποκάλυψε τον λόγο της απόφασης που δυσαρέστησε πολλούς. Στο σχετικό απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο TikTok, ο Sarandos αναφέρεται σε μερικά προβλήματα: «Ένα ήταν τα έσοδα, και το άλλο η εξατομίκευση». «Η βοήθεια στο να βρείτε κάτι να παρακολουθήσετε λειτουργεί καλύτερα, αν δεν έχετε πέντε ή έξι διαφορετικά άτομα που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας», εξήγησε.

Παρά τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ακολούθησαν την απόφαση, ο διευθύνων σύμβουλος υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα αποδείχθηκαν επιτυχημένα για την πλατφόρμα streaming. «Ο μέσος όρος των μελών μας παρακολουθεί περίπου δύο ώρες Netflix κάθε μέρα, οπότε ουσιαστικά, όταν επιστρέφεις στον κόσμο και λες, ε, ξέρεις αυτό το πράγμα που χρησιμοποιείς για δύο ώρες την ημέρα, δεν πληρώνεις γι’ αυτό. Θα θέλαμε να αποκτήσετε τον δικό σας λογαριασμό. Και αυτό που έχει αποδειχθεί ωραίο είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι λένε: ‘Ναι, αξίζει τον κόπο να το κάνω αυτό’».

Loading