Χ. Παπαθεοδώρου: Τουλάχιστον έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί ο άξονας Δράμα-Αμφίπολη

126
Χ. Παπαθεοδώρου: Τουλάχιστον έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί ο άξονας Δράμα-Αμφίπολη
Για το πολύκροτο ζήτημα της κατασκευής του οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης, μίλησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου στην εκπομπή “Ραντεβού στη μία”, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4 Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη στη Δράμα, τονίζοντας πως ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει σύντομα τις μελέτες για την εκπλήρωση του έργου.

“Το Σάββατο επισκέφτηκε τη Δράμα ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με τον κυβερνητικό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Μπλούχο, καθώς επίσης και με τους πέντε δημάρχους του Νομού. Σκοπός της συνάντησης ήταν η καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων, τα οποία απασχολούν την περιφερειακή ενότητα Δράμας σε επίπεδο υποδομών, κυρίως δε σε επίπεδο οδικών δικτύων. Ο Νομός μας έχει ένα πολύ απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, το οποίο χρίζει άμεσης βελτίωσης”.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, “ο μεγάλος βραχνάς για μας είναι ο κάθετος άξονας που συνδέει τη Δράμα με την Αμφίπολη. Διότι ο Νομός είναι αποκομμένος από την Εγνατία οδό, δεν έχει εύκολη και καλή πρόσβαση στην Εγνατία και φαντάζεστε πόσο δυσχεραίνει αυτό κάθε είδους επένδυση και αναπτυξιακή προοπτική. Είναι πάγιο αίτημα πολλών ετών το οποίο δυστυχώς έχει μείνει στα σκαριά, γεγονός για το οποίο ευθύνεται η κατά καιρούς πολιτική ηγεσία, αλλά ευθύνονται και πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το κομμάτι αυτό, ενώ μιλάμε για 40 – 45 χιλιόμετρα, είναι σπασμένο σε τρία – τέσσερα τμήματα, κάθε ένα από τα οποία έχει διαφορετικό βαθμό μελετητικής ωριμότητας, έχει διαφορετικές διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί, και όλα αυτά δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση”.

Ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε πως το έργο χρειάζεται περίπου έξι με εφτά χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί. “Ο κ. Κεφαλογιάννης γνώριζε το ζήτημα. Μας υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα αναλάβει την εκπόνηση του τελευταίου μελετητικού κομματιού. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε κι εσείς αυτό είναι ένα έργο που θα κάνει τουλάχιστον έξι με εφτά χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί. Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη δέσμευση του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που είχε πει ότι εντός 18 μηνών από την ημέρα της ομιλίας του στην έκθεση, το συγκεκριμένο έργο θα δημοπρατηθεί. Ευχή όλων μας είναι να μην διαψευστούν οι ανακοινώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, καθώς ο ίδιος το έχει εντάξει στα τρία τέσσερα κομβικά, εθνικής εμβέλειας θέματα, που τον απασχολούν”.

Κατέληξε μάλιστα υποστηρίζοντας πως “η Δράμα δεν έχει πάρει τίποτα από την κεντρική κυβέρνηση και ήρθε επιτέλους η ώρα, η κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των Δραμινών”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Παπαθεοδώρου εδώ: