Χαμός στη Μυτιλήνη – 43 αστυνομικοί τραυματίες

745
Χαμός στη Μυτιλήνη - 43 αστυνομικοί τραυματίες
INTIME
Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη, όπου η τοπική κοινωνία αντιδρά στη δημιουργία κλειστών δομών για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίνουν τοπικά ΜΜΕ, μάλιστα, υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα κατοίκων της Λέσβου με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 43 αστυνομικοί. Μάλιστα, κάτοικοι έχουν αποκλείσει τους δρόμους, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση των τραυματιών στο νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδει το nealesvou.gr, τραυματίες είναι και δύο πολίτες, οι οποίοι δέχτηκαν πέτρες από αστυνομικούς και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλλονής. Μάλιστα, παρουσιάζουν και αναπνευστικά προβλήματα λόγω της χρήσης χημικών από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Οι τραυματισμοί των πολιτών σημειώθηκαν στην Καράβα. Στο «Διαβολόρεμα» βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι της Μυτιλήνης, οι οποίοι υποχρέωσαν τους αστυνομικούς να υποχωρήσουν προς την τοποθεσία «Λάμπου Μύλοι».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα stonisi.gr, στην περιοχή Καράβα έχει ξεσπάσει και φωτιά σε δασική έκταση, μετά τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρία μέτωπα, με την πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στο πρώτο, όπου η εστία της φωτιάς είναι μεγαλύτερη.

Χίος: Γυαλιά – καρφιά σε ξενοδοχείο όπου μένουν αστυνομικοί

Εν τω μεταξύ, στη Χίο εξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν αστυνομικοί και τα έκαναν γυαλιά – καρφιά.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, έξαλλοι κάτοικοι «μπούκαραν» στο παραθαλάσσιο κατάλυμα, άρχισε να σπάει και να πετάει τα πράγματα των αστυνομικών στο δρόμο. Ακολούθησε «κλεφτοπόλεμος», χρήση χημικών από τις δυνάμεις της αστυνομίας, πηγές της οποίας αναφέρουν και εννέα τραυματισμούς αστυνομικών.

Την ίδια ώρα, δεκάδες εθνοφύλακες που βρίσκονται στη Χίο φέρονται να επιχείρησαν να παραδώσουν τα όπλα τους στην 96 ΑΔΤΕ, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή τους στους κατοίκους του νησιού.