Κέρδη 0,30% με trading σε τράπεζες

Με στηρίγματα τις εξελίξεις στις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς συνεχίζει ανοδικά η αγορά, ενω θετικά κινούνται και οι ερυωπαϊκές αγορές.

propoli

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα διακινηθούν τα πακέτα που έφερε η εσπευσμένη αναβάθμιση του Δείκτη Msci για την Eurobank. Ταυτόχρονα, απο χθες υπάρχει προσδοκία για κλείσιμο της συμφωνίας της Πειραιώς για τα  προβληματικά δάνεια, αν και τέτοιου είδους συμφωνίες είναι περίπλοκες και θέλου χρόνο.

Εν τω μεταξύ απο χθες υπάρχουν δημοσκοπήσεις που θέλουν να μειώνεται η διαφορά, αν και η πλειοψηφία τους κινούνταν στο 6-7%. Η τελική εικόνα αναμένεται την Παρασκευή ωστόσο η επιφυλακτικότητα των εταιρειών και οι αποτυχίες του παρελθόντος υποδεικνύουν ότι, τα λάθη είτε για μεγάλη διαφορά ή μικρή ίσως να μην αποφευχθούν εκατέρωθεν.

Ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 735,49 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%. Κέρδη 1,06% για την Εurobank στα 0,762 ευρώ. Με άνοδο 1,46% η Alpha bank στα 1,247 ευρώ, μετοχή η οποία ευνοείται απο τις συναλλαγές per trade ( αγορές και πωλήσεις σε ζευγάρια τραποζικών μετοχών). Άνοδος 1,15% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,583 ευρώ. Άνοδος 1,36% για την Coca- cola. Oι συναλλαγές ανήλθαν ήδη σε 5,7 εκατ. ευρώ.           

Loading