Δ. Μιχαηλίδου: Σκέφτομαι την υιοθεσία

135
Μιχαηλίδου: Από Δευτέρα επαναλειτουργούν οι ανοικτές δομές πρόνοιας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου,σε συνέντευξή της στα “Παραπολιτικά” μίλησε τόσο για το έργο της στην κυβέρνηση, όσο και τη σκέψη να υιοθετήσει ένα παιδί.

Σχετικά με την αναδοχή και την υιοθεσία ανέφερε ότι “Η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες είναι προτεραιότητα τόσο δική μου όσο και του πρωθυπουργού. Τον Δεκέμβριο του 2019, πραγματοποιήσαμε στο Ζάππειο εκδήλωση με τίτλο «Μια οικογένεια για κάθε παιδί», παρουσία του πρωθυπουργού, μελών της κυβέρνησης, φορέων και πολιτών. Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουμε το συγκεκριμένο θέμα, καθώς είναι γνωστό ότι την ίδια στιγμή που ζευγάρια προσπαθούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός παιδιού, παιδιά βρίσκονται σε δομές προστασίας. Δεσμεύθηκα ενώπιον του κόσμου ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, τάχιστα, για να μπορέσουν περισσότερα παιδιά να λάβουν τη φροντίδα που τους αξίζει”.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν η ίδια θα υιοθετούσε ποτέ ένα παιδάκι, η κ. Μιχαηλίδου είπε: “Θα υιοθετούσα, ναι. Είναι μια σκέψη που ανέκαθεν υπήρχε στο μυαλό μου. Απαιτείται, βέβαια, ο σωστός χρόνος και το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να εξασφαλιστεί ότι κάθε παιδί μπορεί να απολαμβάνει όλη την αγάπη και τη φροντίδα που αξίζει. Πιστεύω ακράδαντα ότι το οικογενειακό περιβάλλον είναι το πλέον κατάλληλο για τη σωστή ανάπτυξη κάθε παιδιού”.

Καθημερινότητα και προσωπική ζωή

Για την καθημερινότητά της και την προσωπική της ζωή, η υφυπουργός Εργασίας χαρακτηριστικά ανέφερε: “Είναι λίγες οι ώρες που δεν βρίσκομαι στο γραφείο καθημερινά. Τους προηγούμενους μήνες, λόγω των έκτακτων συνθηκών, έπρεπε να ρυθμιστούν μια σειρά από ζητήματα άμεσα και η μη αποκλειστική ενασχόληση με θέματα του γραφείου ήταν αδύνατη. Αν εξαιρέσουμε, όμως, το διάστημα της πανδημίας, δύσκολα με βρίσκει κάποιος στον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι. Μου αρέσει να είμαι έξω, είτε με φίλους είτε με τους γονείς μου. Επίσης, μου αρέσει πολύ να αθλούμαι. Πηγαίνω συχνά για τρέξιμο, συνήθως πολύ νωρίς το πρωί. Κάποιες φορές παίζω βιολί, όχι πια με ιδιαίτερη επιτυχία, δεδομένου ότι το έχω αφήσει εδώ και χρόνια”.

Στο πολύ σημαντικό κομμάτι της προσωπικής της ζωή, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε: “Τον περιορισμένο χρόνο που έχω χαίρομαι που μπορώ να τον μοιράζομαι με έναν άνθρωπο που με στηρίζει”.