Φωτ. αρχείου

Άργησε αλλά το κατάλαβε ο Τριντό! Σταματά τα ανόητα αστεία δημοσίως!

Του πήρε λίγο χρόνο αλλά το κατάλαβε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και σταματά να λέει ανόητα αστεία δημοσίως.

Ο λόγος ήταν το ευφυολόγημα της περασμένης εβδομάδας, όταν το αστείο που είπε ήταν τόσο αποτυχημένο με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Έντμοντον ο Τριντό είχε τη φαεινή ιδέα να διακόψει μια γυναίκα η οποία χρησιμοποίησε τη λέξη «mankind» (σ.σ η ανθρωπότητα, το ανθρώπινο είδος), λέγοντάς της ότι εκείνος προτιμά το “peoplekind” (σ.σ αφαιρώντας τη λέξη man- άνδρας με τη γενικότερη people- άνθρωποι).

Δεν το… έχει με τα αστεία!

Και αυτή δεν ήταν η μόνη του αποτυχημένη απόπειρα να αστειευτεί δημόσια. Για αυτό και αποφάσισε να βάλει τέλος μιας και πείστηκε ότι δεν το… έχει!

«Γνωρίζετε όλοι ότι δεν έχω απαραίτητα τις καλύτερες επιδόσεις στα αστεία. Είπα ένα χαζό αστείο πριν από λίγες ημέρες που φαίνεται πως διαδόθηκε ευρέως» απολογήθηκε ο ίδιος σε δημοσιογράφους στην Οτάβα.

Ίσως πίσω από αυτήν του την απόφαση κρύβεται και η επικοινωνιακή καταιγίδα που έχουν ξεσηκώσει οι πολιτικοί του αντίπαλοι πως ο Τριντό δεν έχει τη βαρύτητα και στη σοβαρότητα που οφείλει να διαθέτει ένας ηγέτης κράτους.