Ένταλμα σύλληψης για Γκρουέφσκι – Aναζητείται από τις αρχές

Έπειτα από σχετικό αίτημα δικαστηρίου των Σκοπίων, η αστυνομία της πΓΔΜ έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών, που του επιβλήθηκε πριν από έναν περίπου μήνα.

Το δικαστήριο απέρριψε την περασμένη Παρασκευή το αίτημα του Γκρουέφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής με αποτέλεσμα να έχει την υποχρέωση να παρουσιαστεί άμεσα στις φυλακές των Σκοπίων προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Αντ’ αυτού ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ όχι μόνο δεν έχει παρουσιαστεί στις φυλακές, αλλά έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από τις αρχές. Μέχρι στιγμής θεωρείται άγνωστο το που βρίσκεται, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν άλλες τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας απέρριπτε όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί κάνοντας λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του από την πλευρά και το κόμμα του νυν ηγέτη της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

YouTube
YouTube