Ήξεις αφήξεις οι Τούρκοι για κατάληψη του Αφρίν απόψε – «Άλλο εννοούσε ο Πρόεδρος»…

Δεν είναι ρεαλιστική η πρόβλεψη της Άγκυρας ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα έχουν καταλάβει την Αφρίν στη Συρία ως το βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας που ελέγχει την πόλη αυτή, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ελπίζει πως οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους θα έχουν καταλάβει πλήρως την πόλη αυτή ως σήμερα το βράδυ.

«Απόψε θα πάρει όλη την Αφρίν;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μαχμούντ.

«Ο Ερντογάν λέει ψέματα στο λαό, δεν ξέρω πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό» σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος των YPG χαρακτήρισε εξάλλου ψευδή και τη δήλωση του Ερντογάν ότι οι άμαχοι που ζουν στην πόλη απομακρύνονται από εκεί μέσω ενός ειδικού διαδρόμου που έχει δημιουργηθεί.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα προς Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Άγκυρα είχε εξάλλου ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη.

Τα σχόλια του Τούρκου προέδρου αναφέρονται στην ολοκλήρωση της περικύκλωσης της πόλης μέχρι σήμερα το βράδυ, όχι στην πτώση της, διευκρίνισε ωστόσο πριν από λίγο πηγή στο γραφείο του Ερντογάν.

«Η πρόταση “ελπίζω ότι η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ” στην ομιλία του προέδρου μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτή ως “η περικύκλωση θα έχει ολοκληρωθεί ως απόψε”» δήλωσε η πηγή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ