Απέλαση τεσσάρων Γάλλων διπλωματών από τη Ρωσία

Στην απέλαση τεσσάρων Γάλλων διπλωματών θα προχωρήσει η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά αποτελεί απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προ ημερών απέλαση τεσσάρων Ρώσων διπλωματών από το Παρίσι, λόγω της υπόθεσης δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ.

«Η απόφαση που ελήφθη από τη Ρωσία να απελάσει τέσσερα μέλη της πρεσβείας της Γαλλίας στη Ρωσία δεν μας εξέπληξε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατυπώσουμε τη λύπη μας και να υπενθυμίσουμε ότι έως αυτήν την ώρα η Ρωσία αρνείται να προσκομίσει τα στοιχεία που αναμένονται και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την επίθεση στο Σάλσμπερι» τονίζεται στο δελτίο τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση

Εκτός των τεσσάρων Γάλλων η Ρωσία έχει ήδη απελάσει 59 διπλωμάτες από 23 χώρες και όπως διαμηνύει επιφυλάσσεται του δικαιώματος που έχει να αναλάβει δράση και εναντίον άλλων κρατών. Η αντιπαράθεσή της άλλωστε με τη Δύση, με αφορμή τη δηλητηρίαση με νευροτοξική ουσία του πρώην πράκτορα και της κόρης του έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα.