Πάνω από 40.000 επιβάτες επηρεάστηκαν από την απεργία της Ryanair

Περισσότερους από 40.000 επιβάτες φαίνεται πως επηρέασε η απεργία που είχαν προκηρύξει για την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του ιρλανδικού αερομεταφορέα Ryanair, σε έξι χώρες της Ευρώπης.

Τα αεροσκάφη παρέμειναν καθηλωμένα στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, όπου τα συνδικάτα του προσωπικού καμπίνας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Παράλληλα στη Γερμανία πραγματοποιούν απεργία και οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρίας.

«Δεν νοιάζονται για εμάς. Είμαστε απλά νούμερα. Θέλουν να μας στύψουν σαν τα λεμόνια και να μας πετάξουν», δήλωσε ο Χουάν Φερντάντεθ, πρώην υπάλληλος της Ryanair, που συμμετείχε στις διαδηλώσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Οι απεργοί στο αεροδρόμιο κρατούσαν πλακάτ με το μήνυμα «Η RYANAIR ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ».

Η Ryanair, που αρχικά ακύρωσε 150 πτήσεις λόγω της περιττής, όπως τη χαρακτήρισε, απεργίας από «μια πολύ μικρή μειοψηφία ιπτάμενου προσωπικού», ακύρωσε έως και 100 περισσότερες αφού οι Γερμανοί πιλότοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Η ιρλανδική εταιρία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πάνω από 2.150 από τις 2.400 προγραμματισμένες πτήσεις της θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία χαμηλού κόστους έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πολλαπλές κινητοποιήσεις αφού υπέκυψε στην πίεση να αναγνωρίσει τα συνδικάτα των εργαζομένων της για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, με το προσωπικό να εντείνει τις πιέσεις για τις συνομιλίες που αφορούν τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Μάλιστα, ο αντίκτυπος στις κρατήσεις της εταιρίας την οδήγησε ακόμα και να σκεφθεί να περιορίσει τα βραχυπρόθεσμα αναπτυξιακά της σχέδια.