Αστεροειδής πλησιάζει σήμερα τη γη, αλλά δεν προκαλεί ανησυχία

Ένας ακόμη αστεροειδής κατευθύνεται προς την γη σύμφωνα με τους αστρονόμους της NASA στην Αριζόνα, ωστόσο προσθέτουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο νέος αυτός αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πρόσφατα θα περάσει σε απόσταση 39.000 μίλια (64.000 χιλιόμετρα) από τη Γη σήμερα Παρασκευή το απόγευμα. Η απόσταση αυτή αναλογεί σε κάτι λιγότερο από το ένα πέμπτο της απόστασης του πλανήτη μας από το φεγγάρι.

Ο διευθυντής του Κέντρου Σπουδών Αντικειμένων της Γης της NASA, Πολ Σόντας, τόνισε ότι οι αστεροειδείς αυτού του μεγέθους, συνήθως δεν έρχονται κοντά παρά μόνο μια ή δύο φορές το χρόνο.

“Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”

«Η προσέγγιση της Παρασκευής δεν αποτελεί τεράστια υπόθεση» τονίζει ο Σόντας σε μήνυμά του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και υπενθύμισε ότι: «ότι οι αστεροειδείς μπορεί να περάσουν πολύ κοντά στο πλανήτη μας και είναι να σημαντικό να τους βρούμε όταν θα φτάσουν πολύ κοντά».

Τούτη θα είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που ένας αστεροειδής πλησιάζει τη γη. Την περασμένη Τρίτη ένας ακόμη πέρασε σε απόσταση 114.000 μιλίων (ήτοι 184.000 χιλιόμετρα), λίγο περισσότερο από τη μισή απόσταση από το φεγγάρι.

Και οι δύο αστεροειδείς αυτής της εβδομάδας ανακαλύφθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου από τους αστρονόμους της NASA στην Αριζόνα. Πέρυσι, ανακαλύφθηκαν περισσότεροι από 2.000 άγνωστοι αστεροειδείς πολύ κοντά στη Γη σύμφωνα πάντα με τον Σόντας.

Πηγή: Associated Press