Βέλγιο: Κομφούζιο από την απεργία των πιλότων της Brussels Airlines

Μεγάλα προβλήματα προκαλεί στο Βέλγιο η απεργία των πιλότων της Brussels Airlines, θυγατρικής της Lufthansa. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα απεργίες, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση του 75% των πτήσεων της βελγικής αεροπορικής εταιρίας.

Οι πιλότοι έχουν ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν τη Δευτέρα (14/5) και την Τετάρτη (16/5), έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση της εταιρίας που απέβησαν άκαρπες. Μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να διεξαχθεί, εξάλλου, νέα συνάντηση με τη διοίκηση της βελγικής εταιρίας.

Πάνω από 60.000 επιβάτες της Brussels Airlines «ξεκρέμαστοι»

Η Brussels Airlines εξέφρασε τη λύπη της για την απεργία, η οποία θα επηρεάσει περισσότερους από 60.000 επιβάτες 557 πτήσεων προς και από τις Βρυξέλλες τις δύο αυτές ημέρες.

Ανέφερε ότι 54 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και 60 την Τετάρτη, με το ενδεχόμενο προσθήκης και άλλων πτήσεων στη διάρκεια της ημέρας.

Τι ζητούν οι πιλότοι

Οι πιλότοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στα εργασιακά ωράρια και στην προσωπική ζωή, καλύτερες εργασικές προοπτικές και δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Περίπου 80% τάχθηκαν υπέρ της απεργίας. Ηγέτες συνδικάτων δήλωσαν πως ορισμένες από τις ανησυχίες των πιλότων συνδέονται με την αβεβαιότητα για το μέλλον της αεροπορικής εταιρίας στο πλαίσιο της Lufthansa.

ΑΠΕ-ΜΠΕ