Βιαστής ομολόγησε 40 κατά συρροήν επιθέσεις σε γυναίκες

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει 57χρονος Γάλλος, ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και πραγματοποίησε σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος «περίπου 40 γυναικών» στη διάρκεια της δεκαετίας του΄90.

Ο 57χρονος είναι παντρεμένος με εγγόνια πλέον και συνελήφθη τη Δευτέρα αφού η αστυνομία χρησιμοποίησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του για να συνδέσει το όνομά του με τον βιασμό μιας γυναίκας την περασμένη εβδομάδα στα σύνορα με το Βέλγιο.

Στη συνέχεια, από δείγματα DNA που ελήφθησαν από πολλά θύματα βιασμού ταυτοποιήθηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Ο άνθρωπος αυτός κατάγεται από την πόλη Πον-σιρ-Σαμπρ στη βόρεια Γαλλία, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, και κατά την ανάκρισή του από την αστυνομία ομολόγησε ότι διέπραξε σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος γυναικών πριν από πολλές δεκαετίες. Το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι δε θυμόταν καν τον αριθμό των γυναικών καθώς απάντησε πως ήταν «περίπου 40».

Ο ύποπτος ως δράστης δεν κατονομάζεται επισήμως αλλά ένας κάτοικος της Πον-σιρ-Σαμπρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τον γνωρίζει, είπε ότι πρόκειται για τον Ντίνο Σκάλα, πατέρα ενός γιου περίπου στα 20 και δύο μεγαλύτερων κοριτσιών.

Συνελήφθη μετά από έρευνα 20 ετών σχετικά με επιθέσεις εις βάρος 19 γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, είπε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι χρησιμοποιούσε πάντα την ίδια μέθοδο για να προσελκύσει τα θύματά του.

Ποια ήταν η «τακτική» του

Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, οι γυναίκες δεχόντουσαν επίθεση πισώπλατα πολύ πρωινές ώρες. Αυτός φορούσε γάντια ενώ είχε καλυμμένο το πρόσωπό του είτε μερικώς με ένα καπέλο είτε και ολόκληρο. Προσέθεσε, επίσης, ότι η δράση του ήταν παρορμητική και δε μπορούσε να το ελέγξει.

Πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι ένα από τα θύματα ήταν μόλις 13 ετών και πολλά άλλα ήταν 17χρονες.

Τοπική εφημερίδα έγραψε ότι ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη μέσα στο αυτοκίνητό του, στη γενέτειρά του και ότι εργάζεται ως επιστάτης ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 άνθρωποι ανακρίθηκαν και τους ζητήθηκε δείγμα DNA στη διάρκεια της έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο δήμαρχος της πόλης Πον-σιρ Σαμπρ δήλωσε απόλυτα σοκαρισμένος γιατί ο δράστης ήταν κάποιος που δεν είχε δώσει αφορμές και δεν ταιριάζει όλο αυτό με την προσωπικότητα που έδειχνε πως είχε καθώς ήταν πάντα ευγενικός και πρόθυμος να βοηθήσει.

Ο ύποπτος είχε μάλιστα διατελέσει και αρχηγός της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας ενώ ο σημερινός αρχηγός της, ο Γουίλι Λεμπρίν, δήλωσε πως ήταν ένα πολύ κοινωνικό πρόσωπο που μονίμως περιστοιχιζόταν από κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ότι είναι ένας από τους πλέον διαβόητους κατά συρροήν βιαστές στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες.