ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Βραζιλία: Τμήμα αυτοκινητόδρομου κατέρρευσε στην Μπραζίλια

Ένα μεγάλο τμήμα ενός υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου κατέρρευσε σήμερα, στο κέντρο της Μπραζίλια, της πρωτεύουσας της Βραζιλίας. Ως εκ θαύματος, κανείς δεν τραυματίστηκε, μολονότι ο άξονας αυτός είναι διπλής κατεύθυνσης και πολυσύχναστος.

Οι αρχές έκλεισαν πολύ γρήγορα τον δρόμο που αποκαλείται “εϊσάο” (σ.σ. “μεγάλος άξονας”) και διασχίζει την πόλη από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστιά της.

Δεν υπάρχουν θύματα

“Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε θύματα” είπε ο δήμαρχος Ροντρίγκο Ρόλεμπεργκ, που έσπευσε στο σημείο της καταστροφής. Παραδέχτηκε όμως ότι πολλοί υπερυψωμένοι δρόμοι είναι παλιοί και θα έπρεπε να αποκατασταθούν.

Ένα κομμάτι του δρόμου, μήκους 30 μέτρων, κατέρρευσε προκαλώντας πανικό στους περαστικούς. Μόνο μερικά σταθμευμένα οχήματα υπέστησαν ζημιές.

Το τηλεοπτικό κανάλι Globonews μετέδωσε ένα βίντεο που τράβηξε με το κινητό τηλέφωνό του ο επιβάτης ενός αυτοκινήτου λίγο μετά την κατάρρευση. Στις εικόνες φαίνοντα τα αυτοκίνητα να κάνουν αναστροφή και να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να γυρίσουν πίσω.

Ερευνώνται τα αίτια

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν διευκρινιστεί. Τα καλοκαίρια, μετά από μήνες με υψηλές θερμοκρασίες, σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις στην Μπραζίλια, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται σκληρά οι υποδομές της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ