Γαλλία: Αντιμέτωπη με βαριά πρόστιμα η Μαρίν Λε Πεν

Κατηγορίες εις βάρος της αξκροδεξιάς ηγέτιδας, Μαρίν Λε Πεν ανήγγειλε ο Γάλλος εισαγγελέας για εμφάνιση βίαιων εικόνων από την πλευρά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εισαγγελική αρχή του προαστίου Ναντέρ του Παρισιού, δήλωσε ότι οι κατηγορίες έχουν εκδοθεί σήμερα (1/3) και αφορούν την «διανομή βίαιων εικόνων». Αν αυτή η υπόθεση φτάσει σε δίκη και καταδικαστεί, η Λε Πεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει υπέρογκα πρόστιμα ύψους 75.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως εικόνες στον λογαριασμό του Twitter της Λε Πεν τον Δεκέμβριο του 2015, έδειχναν εκτελέσεις από τους εξτρεμιστές του ISIS, συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Απέφυγε να σχολιάσει τις κατηγορίες

Η Λε Πεν απέφυγε να σχολιάσει δημοσία τις κατηγορίες οι οποίες έγιναν ακόμη πιο δυνατές μετά την άρση της ασυλίας της από το γαλλικό κοινοβούλιο για την υπόθεση. Ούτε ο δικηγόρος Ροδόλφ Μποσελούτ που εκπροσωπεί τη Λε Πεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Αυτό πάντως είναι το τελευταίο πλήγμα για την Λε Πεν, το κόμμα της οποίας βρίσκεται σε κρίση, μετά την απώλεια της περσινής εκλογικής μάχης για την προεδρία.

Πηγή: Associated Press