Γερμανός βουλευτής αποκάλεσε τους Τούρκους «καμηλιέρηδες» και παραιτήθηκε

Παραιτήθηκε ο Γερμανός βουλευτής Αντρέ Πόγκενμπουργκ, επικεφαλής της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AFD) στη Σαξονία-Άνχαλτ, ο οποίος σε δημόσια τοποθέτησή του είχε αποκαλέσει τους Τούρκους «καμηλιέρηδες».

Ο 42χρονος Πόγκενμπουργκ είπε και άλλα για τους Τούρκους, όπως «αντιπατριωτικό όχλο»,  καλώντας τους να επιστρέψουν «στις καλύβες τους» και στην «πολυγαμία». Οι επίμαχες δηλώσεις που έβαλαν τέλος στην πολιτική του καριέρα έγιναν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, σε πολιτική συγκέντρωση.

Έριξε τις ευθύνες στα γερμανικά ΜΜΕ

Σήμερα, μετά και την γενική κατακραυγή, ανακοίνωση ότι στις 31 Μαρτίου θα αποχωρήσει από τη θέση του λόγω της «τρομερής πίεσης» που του άσκησαν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μάλιστα τα κατηγόρησε ότι διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει τα προσβλητικά σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Δεν είναι πρόβλημα για μένα να αντιμετωπίσω μόνος μου αυτή την πίεση, αλλά θέλω να την αποφύγουν μέλη, συνάδερφοι στην κοινοβουλευτική ομάδα και συνάδερφοι του κόμματος», τόνισε ο (σε λίγες ημέρες) πρώην βουλευτής.