Γιατρός – τέρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 125 χρόνων

Ο Λάρι Νάσσαρ είναι γιατρός που μέχρι πρότινος θεωρούνταν κορυφαίος, καθώς βρίσκονταν στο πλευρό μεγάλων αθλητών. Έτσι νεαροί αθλητές, τον αναζητούσαν όταν σημειώνονταν περιπτώσεις καταγμάτων και τραυματισμών, προκειμένου να τους επαναφέρει σε άμεσα σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού νόμιζαν ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει ώστε να θεραπευτούν.

Αντί για αυτό, ο Αμερικανός διάσημος αθλίατρος ακολούθησε έναν διαφορετικό δρόμο, καθώς παραδέχτηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά, αθλήτριες με το πρόσχημα της ιατρικής περίθαλψης. Επίσης παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι προχωρούσε σε άσεμνες πράξεις κατά ασθενών, συμπεριλαμβανομένων και κοριτσιών κάτω των 13 ετών.

Μεγάλο το κατηγορητήριο

Σήμερα, οι διαδηλώσεις των θυμάτων του συνεχίστηκαν για έκτη ημέρα έξω από το δικαστήριο όπου δικάζεται καθώς οι εισαγγελείς μιλούν για τουλάχιστον 144 σελίδες κατηγορητηρίου που, ενώ τη Δευτέρα (οπότε και διακόπηκε η δίκη του) είχαν διαβαστεί από την πρόεδρο οι 133.

Μετά την επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση για την ποινή του Νάσσαρ, η όποια μπορεί να κυμανθεί από 40 έως 125 χρόνια φυλάκισης μετά από επτά καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ ήδη έχει καταδικαστεί σε 60 χρόνια φυλάκισης για ομοσπονδιακές κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας και εγκληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς στο Ίτον Κάντρι του Μίσιγκαν.