Δίπλα σε κορυφαίους επιστήμονες θα ενταφιαστεί ο Στίβεν Χόκινγκ

Ανάμεσα σε μερικούς από τους σημαντικότερους επιστήμονες στον κόσμο αποφάσισαν να θάψουν τον Στίβεν Χόκινγκ οι αρχές της Βρετανίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση ο ενταφιασμός της τέφρας του θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

Ο θεωρητικός φυσικός, έπασχε από την σπάνια ασθένεια του κινητικού νευρώνα ήδη από την ηλικία των 21 ετών, και έζησε καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και τις τελευταίες δεκαετίες επικοινωνούσε κουνώντας τα φρύδια και χρησιμοποιώντας μια φωνή που παραγόταν από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ανακοίνωση του Αβαείου του Γουεστμίνστερ

Το Αβαείο του Γουεστμίνστερ, όπου έχουν κηδευτεί ορισμένες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της βρετανικής ιστορίας, ανακοίνωσε ότι αργότερα φέτος θα τελεστεί μια Ευχαριστήριος Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας θα ενταφιαστεί η τέφρα του Χόκινγκ.

«Αρμόζει απόλυτα τα λείψανα του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να ενταφιαστούν στο Αβαείο, κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», ανέφερε ο επικεφαλής του Γουεστμίνστερ, ιερέας Τζον Χολ σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ενταφιασμός μέσα στο Αβαείο είναι μια σπάνια τιμή. Οι πιο πρόσφατες ταφές επιστημόνων εκεί ήταν εκείνες του Έρνεστ Ράδερφορντ, του πρωτοπόρου της πυρηνικής φυσικής, το 1937 και του Τζόζεφ Τζον Τόμσον, που ανακάλυψε τα ηλεκτρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube