Δίωξη σε δικηγόρο σχετικά με την ρωσική ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ

Σε δίωξη εναντίον ενός δικηγόρου στις ΗΠΑ ο οποίος φέρεται να απέκρυψε στοιχεία αναφορικά με την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, προχώρησε ο αρμόδιος εισαγγελέας που εξετάζει την υπόθεση Ρόμπερτ Μιούλερ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο εν λόγω δικηγόρος ‘Αλεξ Βαν Ζουάν, δεν  κατέθεσε την πλήρη αλήθεια τον Νοέμβριο του 2012 στο FBI, σχετικά τόσο με μια υπόθεση που είχε αναλάβει σχετικά με την Ουκρανία, όσο και με την σχέση που είχε με έναν σύμβουλο του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρικ Γκέιτς.

Οι δυο τους ακόμα, κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως επίσης και για απόκρυψη στοιχείων από τις αρχές, καθώς δεν δήλωσαν ότι ήταν «ξένοι πράκτορες» οι οποίοι εργάζονταν για λογαριασμό ενός  φιλορωσικού ουκρανικού κόμματος.

Το  «Πρόσωπο Α»

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Βαν ντερ Ζουάν είπε επίσης ψέματα για την τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον Γκέιτς και άλλο ένα πρόσωπο που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά αναφέρεται μόνο ως “Πρόσωπο Α”. Ακόμα όμως δήλωσε αθώος, δηλώνοντας άγνοια στις αρχές σχετικά με το γεγονός ότι δεν προωθήθηκε στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανταλλάξει με το “Πρόσωπο Α”. Στην πραγματικότητα όμως ο ίδιος είχε πει ψέματα, καθώς όπως φάνηκε, είχε διαγράψει ή δεν παρέδωσε τα μηνύματα που του είχαν ζητηθεί.

Όπως είναι φυσικό, ο κατηγορούμενος αναμένεται να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη.