Ελεύθεροι έξι από τους επτά υπόπτους για τη δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου

Οι αρχές της Σλοβακίας άφησαν ελεύθερους τουλάχιστον έξι από τους επτά υπόπτους που είχαν συλλάβει σε σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ και της συντρόφου του. Σύμφωνα με τον ιστότοπο www.tvnoviny.sk και το έβδομο άτομο πρόκειται να αφεθεί ελεύθερο τις επόμενες ώρες.

Η αστυνομία της Σλοβακίας είχε ανακοινώσει ότι είχε συλλάβει 7 Ιταλούς επιχειρηματίες οι οποίοι αναφερόταν στην έρευνα που πραγματοποιούσε για τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο ο Σλοβάκος δημοσιογράφος, σχετικά με την ιταλική μαφία και τις αγροτικές επιδοτήσεις στη Σλοβακία.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας έγιναν στο Μιχάλοβτσε στην ανατολική Σλοβακία.

Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Ιταλό επιχειρηματία Αντονίνο Βαντάλα και για μέλη της οικογένειάς του, για τα οποία ο Κούτσιακ είχε την υποψία ότι διατηρούν δεσμούς με την καλαβρέζικη μαφία «Ντραγκέτα».

Συγκλονισμένη η Σλοβακία

Ο 27χρονος Γιαν Κούτσιακ που εργαζόταν για τον aktuality.sk έκανε δημοσιογραφική έρευνα για εγκλήματα επιχειρηματιών, μερικοί από τους οποίους είχαν σχέσεις με πολιτικούς.

Οι δολοφονίες συγκλόνισαν τη Σλοβακία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε επιστολή στις σλοβακικές αρχές με την οποία ζητεί πληροφορίες για τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου, ο οποίος εξέφρασε υποψίες για την υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων στη Σλοβακία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ