Β.Κορέα

Εξήντα χιλιάδες παιδιά μπορεί να λιμοκτονήσουν στη Β. Κορέα!

Σοκάρει η έκθεση του ΟΗΕ για την κατάσταση των παιδιών στη Β. Κορέα, αφού 60.000 αντιμετωπίζουν κίνδυνο λιμοκτονίας.

«60.000 παιδιά αντιμετωπίζουν κίνδυνο λιμοκτονίας στη Βόρεια Κορέα, όπου οι διεθνείς κυρώσεις οξύνουν την κατάσταση επιβραδύνοντας την παροχή βοήθειας». Την ανακοίνωση για τη δραματική κατάσταση στη Β. Κορέα έκανε σήμερα το Ταμείο του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία (UNICEF). Οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν επιβάλει αυξανόμενες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα προγράμματά της στα πυρηνικά όπλα. Αλλά και αυτά που αφορούν στους βαλλιστικούς πυραύλους.

Σοκάρει η έκθεση

«Όμως αυτό που συμβαίνει είναι ότι φυσικά οι τράπεζες, οι εταιρείες που παρέχουν αγαθά ή στέλνουν αγαθά είναι πολύ προσεκτικές. Δεν θέλουν να διατρέξουν αργότερα τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι έσπασαν τις κυρώσεις. Αυτό καθιστά δυσκολότερο για εμάς να φέρουμε πράγματα. Έτσι χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ιδιαίτερα για να φέρεις χρήματα μέσα στη χώρα. Αλλά και για να στείλεις αγαθά στη Βόρεια Κορέα. Δεν υπάρχουν πολλές ναυτιλιακές εταιρείες που επιχειρούν σ’ αυτή την περιοχή», αυτό δήλωσε ο Όμαρ Αμπντί, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF.

«Σύμφωνα με τις προβολές μας, κάποια στιγμή στη διάρκεια της χρονιάς 60.000 παιδιά θα καταστούν σοβαρά υποσιτισμένα. Πρόκειται για υποσιτισμό που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Πρόκειται για πρωτεϊνικό και θερμιδικό υποσιτισμό», λέει ο Μανουέλ Φοντέν, διευθυντής εκτάκτων προγραμμάτων της UNICEF.