Επιφυλακτικές οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με το ζήτημα της Β.Κορέας

Επιφυλακτικές φαίνεται να είναι οι μυστικές υπηρεσίες για την προθυμία της Βόρειας Κορέας για διαπραγματεύσεις. Οι διευθυντές των εν λόγω υπηρεσιών θεωρούν από την πλευρά τους ότι Σεούλ και Ουάσινγκτον θα πρέπει να το σκεφτούν πιο «ώριμα» πριν προβούν σε οποιαδήποτε συζήτηση με το καθεστώς.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών Νταν Κόουτς στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας που συνεδρίαζε με θέμα τις παγκόσμιες απειλές, δεν συμμερίζεται πλήρως την γενικότερη αισιοδοξία.

«Η ελπίδα ανθίζει πάντα αλλά πρέπει να μάθουμε πολλά περισσότερα για αυτές τις συνομιλίες. Και θα το κάνουμε. Και η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών θα συνεχίσει να συλλέγει και να αποτιμά ό,τι μπορεί σχετικά με την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα. Γνωρίζω ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το θέμα αυτό».

O διευθυντής της αμερικανικής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών, αντιστράτηγος Ρόμπερτ Άσλεϊ ανέφερε στην ίδια επιτροπή ότι «Αυτή τη στιγμή δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας» είπε απαντώντας σε ερώτηση ενός γερουσιαστή. «Θα δούμε πώς θα καταλήξει το ζήτημα».

Δηλώσεις και για το θέμα αυτό έκανε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ