Φωτ. αρχείου

Ερημώνει από κατοίκους η ανατολική Γούτα στη Συρία

Ερημώνει από κατοίκους η ανατολική Γούτα στη Συρία καθώς τουλάχιστον 76 άμαχοι αποχώρησαν χθες από τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα διασχίζοντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο.

Οι 49 από αυτούς ήταν παιδιά, όπως δήλωσε ο ρώσος υποστράτηγος Γιούρι Γεφτουσένκο, επικεφαλής του λεγόμενου Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, με έδρα την αεροπορική βάση Χμέιμιμ.

«Σήμερα, 76 άνθρωποι από 17 οικογένειες, ανάμεσά τους 49 παιδιά εκκένωσαν (την ανατολική Γούτα) μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο. Οι άμαχοι μεταφέρθηκαν σε ένα προσωπικό κέντρο στέγασης», τόνισε ο Ρώσος υποστράτηγος κατά τη καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν μέσα στο θύλακα

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ρωσικό Κέντρο συνεχίζει να λαμβάνει αναφορές για απόπειρες μαχητές να μπλοκάρουν την έξοδο από την θύλακα κατά τη διάρκεια της καθημερινή «παύση» των εχθροπραξιών.

Ο Γεφτουσένκο επίσης δήλωσε Σύροι μαχητές τις τελευταίες 24 ώρες βομβάρδισαν τουλάχιστον 30 φορές ενάντια σε κατοικημένες περιοχές στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών αμάχων και τον τραυματισμό 22.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ