Η Μέι επιθυμεί την επίσπευση των συνομιλιών με την ΕΕ για το Brexit

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, επανέλαβε σήμερα την δέσμευση της Βρετανίας, κατά την σύνοδο κορυφής που διεξάγεται της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια.

Ωστόσο, επεσήμανε ταυτόχρονα προς τους Ευρωπαίους ομολόγους της  την ανάγκη για επιτάχυνση των συνομιλιών γύρω από τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ανυπομονώ να συζητήσω με τους άλλους ηγέτες την πρόοδο στη συμφωνία»

«Θα επαναλάβω τη δέσμευσή μου στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και ευημερία, σήμερα και όταν θα αποχωρήσουμε. Αναφορικά με τις συζητήσεις μας για το Brexit, ανυπομονώ να συζητήσω με τους άλλους ηγέτες την καλή πρόοδο που σημειώσαμε στη συμφωνία αποχώρησης και ανυπομονώ να εξασφαλίσω την ισχυρή μελλοντική εταιρική μας σχέση», δήλωσε η Μέι κατά την έναρξη της ομιλίας της.

«Και οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχίσουν αυτό το έργο σε ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι είχαμε έως τώρα και σίγουρα θα το χαιρετίζαμε αυτό. Παρουσιάζαμε τη θέση μας κατά τη διάρκεια αυτών διαπραγματεύσεων και φυσικά σε κάθε φάση, έχουμε καταλήξει σε συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα που συζητήσαμε.[..] Τώρα, θα συγκαλέσουμε το υπουργικό συμβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας, και θα δημοσιοποιήσουμε μια Λευκή Βίβλο που θα καθορίζει με περισσότερες λεπτομέρειες τι είδους ισχυρή εταιρική σχέση θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο με την ΕΕ στο μέλλον. Είναι σαφές ότι ήδη καταφέραμε να ζητήσουμε και να λάβουμε ευελιξία από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάφορα ζητήματα. Θα εκθέσω τη θέση μας για το μέλλον», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.