Η Ρωσία παραδέχθηκε ότι απέτρεψε 3 επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία

Σε μια δήλωση η οποία προκάλεσε αίσθηση, προχώρησε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου αναφορικά με τη χρήση χημικών στην Συρία. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι την τελευταία εβδομάδα ο ρωσικός στρατός απέτρεψε τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα.

Παράλληλα σημείωσε όμως ότι η Ρωσία συνεχίζει τις απαραίτητες ενέργειες για την σταθεροποίηση της κατάστασης στην Συρία, ενώ δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή προς την διεθνή κοινότητα ότι είναι πολύ πιθανό οι αντάρτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων, και στη συνέχεια να κατηγορήσουν για την χρήση τους τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τις ενέργειες των ΗΠΑ και των χωρών της συμμαχίας» είπε ο Σόϊγκου, προσθέτοντας ότι παρατηρείται δραστηριοποίηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων γύρω από την Συρία.

Παράλληλα, ο Σεργκέι Σόϊγκου, εξέφρασε την προσδοκία ότι μέσα στην διαμορφούμενη κατάσταση οι δυτικοί εταίροι, κατά τη λήψη των αποφάσεων τους, θα ακολουθούν την κοινή λογική και θα σταματήσουν να παίζουν με τους τρομοκράτες, ενώ τους κάλεσε επίσης να υποστηρίξουν τις ρωσικές πρωτοβουλίες στην Συρία. Επισήμανε επίσης ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να πράττει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή ενώ απηύθηνε έκκληση προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να συμμετάσχουν σ’ έναν εποικοδομητικό διάλογο και σε κοινές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό της βίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ