Ισπανία: Συναγερμός λόγω… Πουτζντεμόν στη Μαδρίτη

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Μαδρίτη, όταν ένας κάτοικος είδε τον Κάρλες Πουτζντεμόν και ειδοποίησε άμεσα τις αρχές. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο για να διερευνήσουν το θέμα και τελικά αντίκρισαν έναν… μεταμφιεσμένο ηθοποιό, ο οποίος γύριζε σκετς για δημοφιλή εκπομπή της ισπανικής τηλεόρασης.

«Ένας κάτοικος κάλεσε το 091 (σ.σ. τον αριθμό της αστυνομίας) και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις μια περίπολος με δύο αστυνομικούς μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για το γύρισμα ενός σκετς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μαδρίτης.

Πάντως, σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή, τον κωμικό Χοάκιν Ρέγες, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο ήταν έξι.

Το who is who του Ρέγιες

Ο εν λόγω ηθοποιός είναι πολύ γνωστός στην Ισπανία, επειδή μιμείται με μεγάλη επιτυχία διάφορες προσωπικότητες. Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, γύριζε ένα σκετς στο προάστιο της Μαδρίτης Τορεχόν ντε Αρντόθ, για τη δημοφιλή ψυχαγωγική εκπομπή “El Intermedio”.

«Το μακιγιάζ ήταν τόσο πετυχημένο που ο άνδρας δεν δίστασε να καλέσει τις αρχές», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το La Sexta, ο τηλεοπτικός σταθμός που παράγει τη συγκεκριμένη εκπομπή.

«Χρειάστηκε να εξηγήσουμε ότι ήταν ένα σκετς για το Intermedio και έσκασαν στα γέλια», σχολίασε ο ίδιος ο ηθοποιός στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser και πρόσθεσε: «Όταν επιστρέψουμε στη Μαδρίτη, πρέπει να δείτε τα κατακόκκινα πρόσωπά τους!».

Η πέτρα του… σκανδάλου

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, έχει αυτοεξοριστεί στο Βέλγιο από τα τέλη Οκτωβρίου, πριν η ισπανική δικαιοσύνη ξεκινήσει διώξεις για εξέγερση και στάση για το ρόλο του στην κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Αν εντοπιστεί στην Ισπανία, θα συλληφθεί αμέσως.

Παρότι καθαιρέθηκε στις 27 Οκτωβρίου από την κεντρική κυβέρνηση, ο ίδιος  προσπαθεί να επανέλθει ως επικεφαλής της περιφέρειας, αλλά από απόσταση.

Ωστόσο, κατά καιρούς, κυκλοφορούν φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή του, κάτι που αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή αστεϊσμών, ακόμα και στην Καταλονία.