Ιταλία: Ο Σαλβίνι δεν έχει πειστεί ότι η Μόσχα εμπλέκεται στην υπόθεση Σκρίπαλ

Κόντρα στους υπόλοιπους πολιτικούς της Ευρώπης, ο Ιταλός ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, ο ο οποίος διεκδικεί να αναλάβει την πρωθυπουργία της Ιταλίας μετά την πρόσφατη εκλογική επιτυχία του κόμματός του, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει πειστεί από τους ισχυρισμούς του Λονδίνου ότι πίσω από την δολοφονία Σκρίπαλ βρίσκεται η Μόσχα.

Μιλώντας για το «καυτό» θέμα της διεθνής σκηνής, αυτό της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας με αφορμή τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, ο Σαλβίνι είπε ότι δεν έχει πειστεί για την εμπλοκή του Κρεμλίνου στην υπόθεση, ενώ παράλληλα ο ίδιος «ανυπομονεί» να βελτιώσει τους δεσμούς της Ρώμης με τη Μόσχα

Σε ομιλία του σε ξένους ανταποκριτές στην Ιταλία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που τους αρέσει να δηλητηριάζουν ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Αν υπάρχουν απτές αποδείξεις θα το συζητήσουμε ξανά».

Παράλληλα όμως δεν έκρυψε την πρόθεσή του, δεδομένου ότι η Ρωσία είναι πολιτικά, πολιτιστικά, γεωγραφικά και ιστορικά κοντά στην Ευρώπη, ότι ανυπομονεί να καλλιεργήσει καλές σχέσεις, που είναι ζωτικής σημασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube