Ιταλία: Φοροαπαλλαγή για κάθε παιδί υπόσχεται ο Ρέντσι

Το πρόγραμμα της εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου στην Ιταλία παρουσίασε η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, με επικεφαλής τον Ματέο Ρέντσι. Το σημείο που ξεχώρισε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του είναι αυτό που αφορά φοροαπαλλαγές για κάθε παιδί.

Έως και 240 ευρώ το μήνα

Συγκεκριμένα, το πλάνο του Ρέντσι προβλέπει φοροαπαλλαγές έως και 240 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί, μέχρι την ενηλικίωσή του. Στη συνέχεια, από το 18ο έως και το 26ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον τα παιδιά δεν δουλεύουν, η φοροαπαλλαγή για την οικογένειά τους θα περιορίζεται στα 80 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα, «θα πρέπει να επενδυθούν δέκα δισεκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσουν να στηριχθούν οι ιταλικές οικογένειες με παιδιά. Οι διευκολύνσεις αυτές θα αφορούν όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».

«Οι άλλοι υπόσχονται τη χώρα των θαυμάτων»

Ο ίδιος ο Ρέντσι υποστήριξε, ότι μέχρι τώρα, οι κυβερνήσεις των οποίων ηγήθηκε το κόμμα του, κατάφεραν να μειώσουν τις σημαντικά κρατικές δαπάνες, κόβοντας ανώφελα έξοδα, κατά 33 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο στόχος για το μέλλον, είναι η περαιτέρω μείωση τους κατά 15 δισεκατομμύρια.

«Οι άλλοι υπόσχονται τη χώρα των θαυμάτων. Το πρόγραμμά μας είναι διαφορετικό», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε κατά την παρουσίαση του προγράμματός του, στην Μπολόνια.

«Όχι» στην ενιαία φορολογική κλίμακα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ρέντσι τάχθηκε κατά της πρότασης της κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για μια ενιαία φορολογική κλίμακα στο 23%.

«Τι νόημα έχει να μειώσουμε τους φόρους στους δισεκατομμυριούχους;», διερωτήθηκε ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Επίσης, το πρόγραμμα των Δημοκρατικών προβλέπει διευκολύνσεις για τους πολίτες που πληρώνουν με συνέπεια τους φόρους τους και καταβολή ακόμη μεγαλύτερης προσπάθειας κατά της φοροδιαφυγής, ώστε να μπορέσουν να εισρεύσουν, στα κρατικά ταμεία, περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ