Κίνα: «Ημέρα Υιοθεσίας» για αδέσποτα ζώα σε 38 μεγάλες πόλεις

Παρά το καιρικό χάος που επικρατεί τις ημέρες αυτές στην Κίνα, καθώς έχουν σημειωθεί σφοδρές χιονοπτώσεις, 38 πόλεις της χώρας φιλοδοξούν να ενθαρρύνουν τους πολίτες να υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα, μέσω της διοργάνωσης της «Ημέρας Υιοθεσίας». Σε συναυλίες που διοργανώθηκαν για τον λόγο αυτό, πολλά ζωάκια είχαν την ευκαιρία να δοθούν σε οικογένειες που επιθυμούν να τα φιλοξενήσουν στο σπίτι τους.

Σε δηλώσεις που έκανε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ο Τζαμ Χισιάο, ένας Ταϊβανέζος τραγουδιστής, ανέφερε: «Καλούμε τον κόσμο να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα παρέχοντας τους ένα καλοσυνάτο σπίτι, να τα υιοθετήσει αντί να αγοράσει και να κάνει τον κόσμο ένα μέρος με ζεστασιά για όλους».

Από την άλλη μεριά, η Γιανγκ Γιανγκ, μία από τους συνιδρυτές και διοργανωτές των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα δήλωσε πως: «Η Ημέρα Υιοθεσίας στοχεύει να παρέχει μια μη κερδοσκοπική πλατφόρμα για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό πώς να βοηθά τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο και να υποστηρίξει να γίνουν αποδεκτά σε σπίτια διασωθέντα ζώα. Στο Πεκίνο, την Ναντσίνγκ, τη Σαγκάη, τη Σιάν, τη Χαρμπίν, την Τσενγκντού, την Νανίνγκ…από το Βορρά στο Νότο, από τη Δύση στην Ανατολή, άνθρωποι σώζουν ζώα από το δρόμο και το παράνομο εμπόριο κρέατος, προσφέροντας εθελοντικά θεραπεία για τα τραυματισμένα και άρρωστα, καθώς και στείρωση, εμβολιασμό και εκπαίδευση, για τα εγκαταλελειμμένα, τα κλεμμένα, τα μη εξημερωμένα. Τελικός μας στόχος είναι, όταν η βοήθεια σε ένα ζώο που διατρέχει κίνδυνο και η υιοθεσία ενός διασωθέντος αδέσποτου γίνει κοινή λογική και τρόπος ζωής, δεν υπάρχει νόημα ύπαρξης της Ημέρας Υιοθεσίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ