Και ο πρόεδρος της ακαδημίας των Όσκαρ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Στο επίκεντρο εσωτερικής έρευνας βρίσκεται ο πρόεδρος της ακαδημίας των Όσκαρ, Τζον Μπέϊλι, ο οποίος κατηγορείται και αυτός για σεξουαλική παρενόχληση.

Την αποκάλυψη έκαναν το τηλεοπτικό δίκτυο CBS και το περιοδικό Variety, τα οποία επικαλούνται πηγές που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Ο 75χρονος Τζον Μπέϊλι βρίσκεται στο τιμόνι του οργανισμού από τον Αύγουστο του 2017 και μετά από το σχετικό θόρυβο που προκλήθηκε το μέλλον του σε αυτόν παραμένει άγνωστο.

Στάση αναμονής από την ακαδημία κινηματογράφου

Σε μια σύντομη ανακοίνωση η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επισήμανε:

«Η Ακαδημία διαχειρίζεται οποιαδήποτε καταγγελία με απόλυτη εχεμύθεια ώστε να προστατεύσει όλες τις πλευρές.

Η Επιτροπή των Μελών εξετάζει όλες τις καταγγελίες σε βάρος μελών της βάσει του κώδικα δεοντολογίας και αφού ολοκληρώσει την έρευνα, ενημερώνει το διοικητικό της συμβούλιο. Δεν θα προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό επί αυτού του θέματος έως την ολοκλήρωση της έρευνας».

Στο ετήσιο γεύμα προς τιμή των υποψηφίων των Όσκαρ, που διεξήχθη τον Φεβρουάριο, στον απόηχο του σκανδάλου Χάρβεϊ Ουάινστιν που συγκλόνισε το Χόλιγουντ, ο Μπέιλι είχε διαβεβαιώσει ότι η Ακαδημία αναδημιουργείται με προγράμματα που στοχεύουν στην ενσωμάτωση και την πολυπολιτισμικότητα, «στη σημερινή εποχή που επιτάσσει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα για να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ των φύλων, των φυλών, της εθνικότητας και της θρησκείας».

YouTube
YouTube