Κατασχέθηκαν 1,6 τόνοι κοκαΐνης με προορισμό το Βέλγιο

Περίπου 1,6 τόνους κοκαΐνης που είχαν προορισμό το Βέλγιο κατάσχεσαν οι αρχές της Κολομβίας λίγο πριν την αναχώρηση πλοίου από το λιμάνι της Σάντα Μάρτα.

Στελέχη της «διεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών» της αστυνομίας,  εντόπισαν την τεράστια ποσότητα στο εσωτερικό ενός φορτίου με φρούτα που είχε προορισμό την Αμβέρσα, στο Βέλγιο.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα σε σφραγισμένο εμπορευματοκιβώτιο, που περιείχε «1.627 πακέτα (…) πράσινου χρώματος, στρατηγικά τοποθετημένα κατά τρόπο ώστε να περνούν απαρατήρητα», συνολικού βάρους 1.626 κιλών, διευκρίνισε η κολομβιανή αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει την προέλευση της κοκαΐνης και το σε ποια συμμορία ανήκε.

Περίπου 90 εκ. δολάρια η αξία της

Η κοκαΐνη που κατασχέθηκε θα είχε κατ’ εκτίμηση αξία περίπου 89 εκατομμυρίων δολαρίων (72 εκατ. ευρώ) στην ευρωπαϊκή αγορά. Από την αρχή της χρονιάς, στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική έχουν κατασχεθεί 10,4 τόνοι κοκαΐνης από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου 1,8 τόνου στο λιμάνι της πόλης Σάντα Μάρτα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας ανακοίνωσε την κατάσχεση 5,2 τόνων κοκαΐνης που ανήκε στην Clan del Golfo, την ισχυρότερη συμμορία που διακινεί ναρκωτικά στην Κολομβία, στην Ουραμπά, στα σύνορα με τον Παναμά. Την κατάσχεση έκανε το Πολεμικό Ναυτικό με την υποστήριξη της αστυνομίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια οι αρχές της Κολομβίας έχουν κατασχέσει πάνω από 200 τόνους κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας έξι και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ