Κρατείται στη φυλακή ο 19χρονος ύποπτος για το μακελειό στη Φλόριντα

Ο ύποπτος 19χρονος που φέρεται να άνοιξε πυρ σε σχολείο της Φλόριντα των ΗΠΑ κρατείται στη φυλακή, αφού πρώτα απολογήθηκε για αρκετές ώρες από τις κρατικές και ομοσπονδιακές αρχές.

Τα τηλεοπτικά πλάνα, έδειξαν τον Νίκολας Κρουζ όπως είναι το όνομά του, να συνοδεύεται από αστυνομικούς του Τμήματος Μπρόουορντ στη  φυλακή «Φορτ Λότερντέιλ» τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (15/2).

Νωρίτερα σκότωσε δεκαεπτά άτομα, ανοίγοντας πυρ σε πανικόβλητους φοιτητές καθώς λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα μαθήματα, στο σχολείο σήμανε συναγερμός για πυρκαγιά.

Συνελήφθη δύο μίλια μακριά από το σχολείο

Ο Κρουζ όπως αναφέρουν οι αρχές, συνελήφθη σε μια ήσυχη γειτονιά περίπου δύο μίλια μακριά από το σχολείο. Οι αξιωματούχοι του Τμήματος μάλιστα σημείωσαν, ότι πρώτα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για εξετάσεις (αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα) προτού ανακριθεί από τον αρχηγό της αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή ψυχολογικοί σύμβουλοι είναι στη διάθεση των σπουδαστών, των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων του σχολείου, ενώ αυτό θα παραμείνει κλειστό για όσο διάστημα διαρκέσουν οι έρευνες.

Πηγή: Associated Press