Φωτ. αρχείου

Κύπρος: Εθνική γραμμή για τις τουρκικές προκλησεις στην ΑΟΖ

Με κοινή, εθνική γραμμή θα αντιμετωπίσει η Κύπρος τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συζήτησαν το θέμα και στη συνέχεια εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

Το μήνυμα ενότητας και καταδίκης της Τουρκίας

«Ομόφωνα το Συμβούλιο Αρχηγών καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών της σχεδιασμών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις, αλλά παρέπεμψαν στην κοινή ανακοίνωση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν από τον κ. Αναστασιάδη για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, αλλά και τις περαιτέρω προθέσεις της κυβέρνησης για διαχείριση της διαμορφωθείσας κατάστασης πραγμάτων.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται, ότι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων εξέφρασαν τις απόψεις τους και τοποθετήθηκαν τόσο για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, όσο και για τις ενέργειες στις οποίες θεωρούν ότι θα πρέπει να προβεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, τα κόμματα «διατηρούν τις απόψεις τους σε σχέση με τον τρόπο και τα μέτρα με τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ