Λωρίδα της Γάζας: Ακόμη δύο Παλαιστίνιοι νεκροί

Στους 61 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από την αιματηρή διαδήλωση κατά του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, την περασμένη Δευτέρα (14/5), καθώς το Σάββατο (19/5) υπέκυψαν στα τραύματά τους δύο ακόμη Παλαιστίνιοι.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, πρόκειται για τον Μοχάμεντ Μαζέν Αλιάν, 20 ετών, που είχε τραυματιστεί ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού αλ Μπουρέιζ, και τον Μουίν Αμπντέλ-Χαμίντ αλ-Σάι, 58 ετών. Ο τελευταίος είχε τραυματιστεί ανατολικά της πόλης της Γάζας, διευκρίνισαν ιατρικές πηγές.

Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν σε 61 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές σφαίρες τη Δευτέρα, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Στους 118 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις 30 Μαρτίου

Από τις 30 Μαρτίου, οι Παλαιστίνιοι διαδήλωναν κατά μήκος των συνόρων διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων στα εδάφη τα οποία εγκατέλειψαν το 1948, όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ.

Συνολικά 118 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στα σύνορα ανάμεσα στη λωρίδα της Γάζας και το εβραϊκό κράτος από την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας.

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως κάνει τα πάντα για περιορίσει τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και εκτοξεύει αληθινές σφαίρες μόνο ως έσχατο μέσο. Κατηγορεί το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, ότι ωθεί τους αμάχους στη γραμμή του μετώπου για να καλύψει τις απόπειρες διείσδυσης σε ισραηλινό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ