Νιγηρία: Επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Μπουχάρι

Η ανεξάρτητη εθνική εκλογική επιτροπή της Νιγηρίας ανακήρυξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τον αρχηγό του Κράτους νικητή των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν το Σάββατο – με καθυστέρηση μίας εβδομάδας – στην πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα.

Ο Μουχαμαντού Μπουχάρι, στρατηγός ε.α., άλλοτε επικεφαλής του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνούσε τη Νιγηρία τη δεκαετία του 1990, επανεξελέγη λαμβάνοντας 15,1 εκατομμύρια ψήφους στις 36 Πολιτείες της Νιγηρίας, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, ο Μαχμούντ Γιακούμπου.

Ο κυριότερος αντίπαλός του, ο πρώην αντιπρόεδρος και επιχειρηματίας Ατίκου Αμπουμπακάρ, εξασφάλισε 11,2 εκατ. ψήφους, διευκρίνισε ο ίδιος.

Η αντιπολίτευση αρνείται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα 

Το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (People’s Democratic Party, PDP) κατέστησε σαφές ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Σαββάτου που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από την ανεξάρτητη εθνική εκλογική επιτροπή και πιστεύει ότι η νομική οδός είναι ο μόνος τρόπος να λυθεί το ζήτημα. Ο Οσίτα Τσιντόκα, στέλεχος του κόμματος του ηττημένου υποψήφιου Ατίκου Αμπουμπακάρ, τόνισε σε δημοσιογράφους πως το PDP απορρίπτει τη νίκη του προέδρου Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος οδεύει να αναλάβει δεύτερη θητεία στο αξίωμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ