Ντιμιτρόφ: «Παραγωγική η συνάντηση με τον Κοτζιά»

Παραγωγική χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ τη σημερινή συνάντηση που είχε στη Βιέννη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

«H συνάντηση ήταν παραγωγική, επιτεύχθηκε σχετική πρόοδος, με την έννοια ότι υπάρχουν θέματα που είναι δύσκολα και στα οποία υπάρχουν ακόμα διαφορές» ανέφερε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους των Σκοπίων.

«Όσο πλησιάζουμε σε λύση, πολλές δυσκολίες έρχονται στην επιφάνεια»

Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς. Όπως τόνισε ο κ. Ντιμιτρόφ μετά το τέλος της συνάντησης με τον Νίκο Κοτζιά:  «Εργαστήκαμε στη λογική του τι είναι το πιο σημαντικό για την Ελλάδα, τι είναι το πιο σημαντικό για τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και αν μπορούμε στον συμβιβασμό προς τον οποίο κινούμαστε να καλύψουμε αυτά τα δύο πράγματα . Εν τω μεταξύ, δεν συνιστά έκπληξη ότι όσο πιο κοντά πλησιάζουμε σε μία απτή λύση πολλές δυσκολίες έρχονται στην επιφάνεια, δεν είναι παράξενο πως όσο πιο ανοιχτά και πιο συγκεκριμένα προχωράμε προς τη λύση, τόσο οι δυσκολίες βγαίνουν όλο και περισσότερο στην επιφάνεια» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.