Ουγκάντα: Νεκρή αεροσυνοδός της Emirates που έπεσε από την έξοδο κινδύνου

Μία αεροσυνοδός της εταιρείας Emirates έχασε τη ζωή της, όταν έπεσε από έξοδο κινδύνου αεροσκάφους που βρισκόταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο του Έντεμπε, στην Ουγκάντα.

Η Φράνσις Σεκάντι, εργαζόμενη στο νοσοκομείο του Κισούμπι, στο οποίο είχε διακομισθεί η αεροσυνοδός μετά την πτώση της την Τετάρτη (14/3), επιβεβαίωσε χθες το βράδυ το θάνατό της άτυχης γυναίκας.

Έρευνα για το περιστατικό

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ουγκάντα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό κατά το οποίο “μια γυναίκα μέλος του πληρώματος πιθανολογείται ότι άνοιξε την έξοδο κινδύνου και δυστυχώς έπεσε από αεροπλάνο της Emirates που είχε προσγειωθεί χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα και ήταν σταθμευμένο”.

Η αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοίνωσε από την πλευρά της, ότι ένα “μέλος του ιπτάμενου προσωπικού μας έπεσε δυστυχώς από μια ανοιχτή πόρτα την ώρα που γινόντουσαν προετοιμασίες στο αεροπλάνο για την επιβίβαση”.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές στην έρευνα για το περιστατικό.

Ενδέχεται να ήταν αυτοκτονία

Ο Ισαάκ Σερέμπα, αυτόπτης μάρτυρας που εργάζεται στο αεροδρόμιο, δήλωσε ότι μπορεί να πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ η τοπική εφημερίδα “The Daily Monitor” αναφέρθηκε και αυτή στην πιθανότητα να ήταν μια προμελετημένη πράξη, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ